Sportfysiotherapie

Maak direct een afspraak

Wat is Sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut richt zich niet alleen op het herstel van de fysieke klacht, maar kan ook bedoeld zijn om juist die functies te trainen die nog trainbaar zijn. De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk en is steeds vaker te zien bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden.

Wij zijn als praktijk verbonden aan verschillende sportclubs in Bloemendaal en omgeving en zorgen voor de fysiotherapeutische begeleiding en fysieke training van de selectieteams.

Ook werkt de sportfysiotherapeut veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg en sport zoals sportartsen, chirurgen, trainers, coaches en sportmasseurs/verzorgers. Maar ook met verantwoordelijken voor het ARBO-beleid bij bedrijven.

Vanaf 1 januari 2006 is ook de sportfysiotherapeut direct toegankelijk. Daarnaast kan een cliënt ook bij de huisarts, bedrijfsarts, de sportarts of specialist een verwijzing naar de sportfysiotherapeut krijgen. De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol op het gebied van preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport als hobby of beroep heeft.

De behandeling wordt door de meeste verzekeraars vergoed volgens de dekking van de algemeen fysiotherapeut, vanuit het aanvullende pakket.

Fysiotherapie en Revalidatie Diepeveen

Maak direct een afspraak