Geriatrie fysiotherapie

Maak direct een afspraak

Wat is geriatrie fysiotherapie? 

Mensen die ouder worden en de beweeglijkheid van hun lichaam zien afnemen kunnen terecht bij de geriatriefysiotherapeut van Fysiotherapie en Revalidatie Diepeveen. Deze geriatrie fysiotherapie specialist helpt kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek.

Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. Deze fysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden.

Hoe gaat de geriatriefysiotherapeut te werk?

De geriatriefysiotherapeut van Fysiotherapie en Revalidatie Diepeveen helpt patiënten met oefentherapie die er op gericht is op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken en u wordt onderzocht. Daarna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen. 

Daarnaast adviseert en begeleidt onze geriatriefysiotherapeut gezinsleden en eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen 

 

 

Fysiotherapie en Revalidatie Diepeveen

Maak direct een afspraak