Wat is echografie?

Wij maken bij Diepeveen Fysiotherapie & Revalidatie gebruik van echografie met betrekking op het bewegingsapparaat (Musculoskeletaal Ultrasound). Met behulp van echografie, in combinatie met het (sport)fysiotherapeutisch onderzoek, is eenvoudig, snel en veilig een betrouwbare uitspraak te doen over een klacht. Dit zorgt voor een scherpere fysiotherapeutische diagnose van de klacht en maakt een doeltreffender behandelplan mogelijk. Daarnaast is het verloop van de therapie zichtbaar te maken en dit werkt motiverend voor de cliënt.

Hoe werkt het?

Echografie is een medisch beeldvormende techniek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ultrageluid, geluidsgolven die niet door mensen kunnen worden gehoord. De beelden zijn een vertaling van verschillen in reflectie (weerkaatsing) en absorptie van verschillende soorten weefsels. Het interpreteren van echobeelden is een kwestie van studie en oefening door de persoon die het echo-onderzoek uitvoert. Hiervoor is een opleiding tot musculoskeletaal echografist vereist.

Voor welke klachten is echografie geschikt?

Met name klachten van en rond de schouder, elle boog, pols, knie, enkel en voet zijn geschikt voor echografisch onderzoek. Bijvoorbeeld slijmbeurs ontstekingen, spierscheuringen, peesontstekingen van de achillespees of kniepees, een tenniselleboog of gewrichtsklachten zijn met echografie zichtbaar te maken.

Echografie wordt vergoed op basis van verrichtingen fysiotherapie door verzekeraars. Als u verzekerd bent voor fysiotherapie, dan wordt het echografisch onderzoek door de verzekeraar vergoed vanuit het aanvullende pakket.

Fysiotherapie en Revalidatie Diepeveen

Maak direct een afspraak