Rapid programma / Reumatoïde Artritis

Maak direct een afspraak

Reumatoïde Artritis

Binnen onze praktijk bieden we groepsoefentherapie / het Rapid programma voor patiënten met de diagnose reumatoïde arthritis, Bechterew of polyarthrosis. Het is door onderzoek van het Leids universitair ziekenhuis namelijk aangetoond dat gerichte oefentherapie bij deze aandoeningen een gezondheidsbevorderend effect heeft.

Wat houdt het Rapid programma in?

Er wordt gewerkt aan het verbeteren van conditie, spierkracht en beweeglijkheid. Deze oefentherapie vindt plaats in de goed uitgeruste oefenzaal. Dit is afhankelijk van de gemeten uitgangswaarden tijdens de intake. Deze meting wordt elk half jaar herhaald en dan wordt beoordeeld of de huidige oefenvorm nog steeds aansluit bij de gemeten waardes.

Er wordt wekelijks een uur samen met lotgenoten geoefend onder leiding van een gekwalificeerd fysiotherapeut. Naast het oefenen binnen één van de oefengroepen, is natuurlijk ook individuele behandeling of een combinatie van beide mogelijk.

Wat levert het beweegprogramma u op?

Het beweegprogramma ondersteunt u in ADL (algemeen dagelijks leven). Wellicht is het zelfs mogelijk dat u weer zelfstandig kunt gaan sporten. Hierdoor kunnen de verworven mogelijkheden onderhouden blijven.

Kosten/vergoeding: De kosten worden 3 maanden 2x per week vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar. U dient dus voldoende verzekerd te zijn voor fysiotherapie.

Fysiotherapie en Revalidatie Diepeveen

Maak direct een afspraak