Rapid programma / Reumatoïde Artritis

Maak direct een afspraak

Reumatoïde Artritis Patiënten in Training

Oftewel: het RAPIT-programma, een oefentherapie. Binnen onze praktijk kunt u deelnemen aan individuele oefentherapie, groepsoefentherapie, of een combinatie hiervan. De oefentherapie is bestemd voor mensen met een reumatische aandoening en is op hen afgestemd. Onder deskundige begeleiding van geschoolde therapeuten kunt u verantwoord uw conditie verbeteren en uw lenigheid zo veel mogelijk behouden. Hierdoor kunt u dagelijkse activiteiten zoals werk en hobby’s,  optimaal blijven uitvoeren.

Effectief en veilig oefenprogramma

De fysiotherapeuten binnen onze praktijk hebben afgesproken te behandelen op basis van de RAPIT studie. De effectiviteit en veiligheid van dit oefenprogramma zijn aangetoond  in een  wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd op de afdeling Reumatologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Metingen van mobiliteit, kracht, uithoudingsvermogen en kwaliteit van leven worden gedaan volgens methodes vanuit evidence based informatie (dat wil zeggen: gebaseerd op de wetenschap). De behandelmethode is erop gericht dat u uiteindelijk kunt doorstromen naar een aangepast beweegaanbod, bijvoorbeeld bij de Reumapatiëntenvereniging, of een andere vorm van fitness.

Kosten/vergoeding: De kosten worden 3 maanden 2x per week vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar. U dient dus voldoende verzekerd te zijn voor fysiotherapie.

Fysiotherapie en Revalidatie Diepeveen

Maak direct een afspraak