Osteoporose

Osteoporose betekent dat de botten minder sterk worden. Dit maakt de kans op botbreuken veel groter. Vooral breuken van de pols en heup komen veel voor, vaak door een val. Het herstel van een breuk duurt lang.
Ook ingezakte wervels komen veel voor. Deze leiden vaak tot hevige rugpijn en soms tot een kromme houding of een geringere lengte.
Hoewel de botsterkte bij iedereen afneemt, is dit bij osteoporose in veel sterkere mate het geval. Bij vrouwen komt osteoporose vaker voor, maar ook mannen kunnen osteoporose krijgen.

Wat is de oorzaak van osteoporose?

De botsterkte neemt bij iedereen af. Waarom dit bij sommige mensen sneller gaat, is niet altijd duidelijk.

Hoe kan osteoporose worden behandeld?

Osteoporose kan niet volledig worden genezen. Het is wel mogelijk de achteruitgang van de botsterkte te remmen en vaak zelfs iets te herstellen. Dit gebeurt met medicijnen. Ook is het belangrijk dat mensen met osteoporose voldoende calcium en vitamine D binnenkrijgen. Verder is bewegen belangrijk.

Wat is het Beweegprogramma Osteoporose?

Hebt u geregeld botbreuken? Bent u bang om te vallen? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteiten te vermijden en daarmee risico’s te verminderen. Het omgekeerde is waar!

Het is juist extra belangrijk dat u blijft bewegen wanneer u osteoporose hebt. Als u minder beweegt, treden risico’s en klachten eerder op en uw mogelijkheden nemen steeds verder af.

Speciaal voor mensen met osteoporose heeft Fysiotherapie en Revalidatie Diepeveen een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt een fysiotherapeut met specifieke deskundigheid op het gebied van osteoporose u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Wat levert een beweegprogramma u op? Uw kwaliteit van leven verbetert met een actievere leefstijl. U krijgt minder beweegangst, een verbeterde conditie en leert verantwoord bewegen.

Fysiotherapie en Revalidatie Diepeveen

Maak direct een afspraak